You are here:

Kaffesorter

Scanomat bruger mange ressourcer på at finde frem til de bedste kaffesorter, blandinger og ristninger. Nogle vil påstå, at det er en hel videnskab i sig selv. Der er naturligvis forskel på de forskellige kaffesorters planter og opbygningen af disses bær, men den helt store smagsforskel på kaffesorterne bestemmes i særdeleshed af sortering, efterbehandling og ristning.

Forarbejdning af de forskellige kaffesorter

Generelt forgår sorteringen og efterbehandlingen af de forskellige kaffesorter således. De røde bær fra kaffeplanten, der udadtil ligner almindelige røde bær, plukkes, tørres og de 2 bønner separeres fra det, i denne sammenhæng ubrugelige frugtkød. Normalt klassificeres og sorteres de tørrede bønner også efter størrelse, farve og smagsnuancer i produktionslandet.
Derefter eksporteres bønnerne til eksempelvis Scanomat i Danmark. Vores dygtige barista foretager den helt rigtige ristning samt smagsmæssigt rigtige blanding af kaffesorterne. Det kræver meget præcis og stor viden, at foretage den helt rigtige udvælgelse af kaffesorterne, ristning af bønnerne og formaling.

Kaffesorter fra hele verden

Den kaffe vi bruger hos Scanomat i Danmark, kommer fra hele den kaffeproducerende verden. Brasilien, Columbia, Indonesien, Etiopien, Kenya og Tanzania er nok de mest kendte lande, men vi henter hele tiden ny smagsinspiration fra spændende producenter. Vi har blandt andet hentet velsmagende, unikke og eksklusive kaffebønner hjem fra Nepal. Vores barista har været helt ude i plantagerne og udvekslet viden samt ønsker.

De mest udbredte kaffesorter

Med sin oprindelse i Etiopien er Arabica den mest udbredte af alle kaffesorter. Det anslås at omkring 75 % af den samlede kaffeproduktion er af kaffesorten Arabica. Den milde smag med dets mange nuancer tiltaler de fleste kaffeelskere, og Arabica produceres i dag i alle de førende produktionslande.
Den næststørste af kaffesorterne er Robusta, og står for ca. 25 % af verdenshandlen. Robusta er knap så populær som Arabica, måske mest fordi smagen er noget skarpere og kraftigere. Derfor er det også den billigere af de to populæreste kaffesorter, til gengæld er selve planten noget mere hårdfør og kan dyrkes under vanskeligere forhold.

Hør mere om hvilke kaffesorter og lande vi handler med

Vil du vide mere om hvilke kaffesorter og kaffeproducerende lande Scanomat benytter sig af, har du andre specifikke spørgsmål eller ønsker du en demonstration, er vores salgsafdeling klar til din henvendelse. Kontakt os på telefon 49 18 18 00 eller send en e-mail på salg@scanomat.dk, så vil vi vende tilbage så hurtigt som muligt.
shop glas
rigtig kaffe